ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ ΟΤ 53Β, Θεσσαλονίκη 57022 2310 797262 Info@agrocure.com

Η εταιρία AgroCure

Η εταιρία AgroCure δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2009 με γνώμονα την οικολογική μας ευαισθησία και την παροχή υπηρεσιών με σεβασμό στον πελάτη, το περιβάλλον και τον τελικό καταναλωτή. Είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρία που διαθέτει στην αγορά προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες για γεωργικές εφαρμογές, καθώς και για καθαρισμό και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Η AgroCure έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει ( χονδρική /λιανική ) όλα τα σχετικά προϊόντα για τις παρακάτω ενδεικτικές εφαρμογές:

  • Εφαρμογές σε γεωργικές καλλιέργειες.
  • Καθαρισμός – Απολύμανση πόσιμου νερού και νερού δέσμευσης.
  • Επεξεργασία μονάδων βιολογικού καθαρισμού – Αναβάθμιση λειτουργίας.
  • Επεξεργασία στερεών και υγρών λυμάτων ( λάσπη – ΧΥΤΑ κ.α. ).
  • Διάσπαση λιπών – καθαρισμός σηπτικών δεξαμενών.
  • Διάσπαση υδρογονανθράκων σε νερά και εδάφη.
  • Έλεγχος – εξάλειψη δυσοσμίας από: ΜΕΥΑ, ΧΥΤΑ, χαβούζες, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, απορριμματοφόρα, κάδους, λαϊκές αγορές, ιχθυαγορές, κρεαταγορές, τουαλέτες κ.α.

Η AgroCure με το επιστημονικό δυναμικό της συμμετέχει σε προγράμματα σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς, για την ανάπτυξη προηγμένων και καινοτόμων εφαρμογών, με κριτήριο την οικολογική φιλοσοφία της. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση της αγοράς και τα θετικά αποτελέσματα των εφαρμογών αυτών, μας δεσμεύουν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τις ανάγκες της γεωργίας και του περιβάλλοντος.

https://www.agrocure.com/wp-content/uploads/2019/02/home_company-2-600x502.png

Η εταιρία προωθεί οικολογικές τεχνολογίες και ειδικότερα καινοτόμα προϊόντα που συγκριτικά με άλλες υπάρχουσες μεθόδους, παρέχουν σημαντικά τεχνικά και οικονομικά πλεονεκτήματα, σε πολλούς κλάδους όπως: γεωργία, βιομηχανία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, δήμοι, ΔΕΥΑ κ.α. και γενικά προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Επιστημονικός συνεργάτης

Ο Άρης Χλωρίδης είναι Γεωπόνος Α.Π.Θ. με ειδικότητα στην φυτοπροστασία και στις γεωργικές εισροές (Ph.D). Εργάστηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος σε επιχειρήσεις (1987-1989), ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα του Α.Π.Θ. για τη γεωργία (1989-1994) και ως επικουρικός καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (1994-1995). Επί 24 έτη (1995-2018) εργάστηκε στην εταιρία Dow AgroSciences (μετέπειτα Corteva) ως υπεύθυνος του βιολογικού τμήματος Έρευνας για την ανάπτυξη και έγκριση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική ενώ παράλληλα διετέλεσε προϊστάμενος του πειραματικού σταθμού της Dow AgroSciences στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε με 30 προφορικές παρουσιάσεις ή πόστερ σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει δημοσιεύσει 19 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία.