ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ ΟΤ 53Β, Θεσσαλονίκη 57022 2310 797262 Info@agrocure.com

Απόσμηση Απολύμανση

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ AGROCURE

Τα σκευάσματα βιοτεχνολογίας της AgroCure έχουν ένα ευρύτατο πεδίο εφαρμογής: Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και απολύμανση νερού δεξαμενών, πισινών και σιντριβανιών, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση του εδάφους στη γεωργία, την απόσμηση και απολύμανση του αποχετευτικού δικτύου ξενοδοχείων, οικιών & καταστημάτων εστίασης, την απόσμηση και απολύμανση κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και τη διαχείριση και αναβάθμιση βιολογικών συστημάτων καθαρισμού νερού σε βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες.

Όπως είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους, τα βακτήρια είναι οργανισμοί μονοκύτταροι με πολύ απλή δομή που πολλαπλασιάζονται ταχύτατα με κυτταροδιαίρεση όταν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες περιβάλλοντος, κυρίως θερμοκρασία και κατάλληλη τροφή. Τα βακτήρια έχουν τεράστια σημασία για την ισορροπία των οικοσυστημάτων, λόγω της έντονης βιοχημικής τους δράσης, του ταχύτατου πολλαπλασιασμού τους και των αλληλεπιδράσεων τους με άλλους οργανισμούς.

Υπάρχουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στα ζώα, τα φυτά και άλλους οργανισμούς. Αυτά εισχωρούν στο σώμα του ξενιστή τους, αυξάνονται σε αριθμό και παράγουν ισχυρές χημικές ουσίες, τις τοξίνες, που καταστρέφουν συγκεκριμένα κύτταρα στους ιστούς που προσβάλλουν προκαλώντας ποικίλες ασθένειες και αντιδράσεις στον ξενιστή. Ορισμένες φορές η προσβολή είναι τόσο ισχυρή που καταλήγει στην εξόντωση του ξενιστή.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια στον άνθρωπο είναι ο σταφυλόκοκκος, το κολοβακτηρίδιo, ο στρεπτόκοκκος, τα χλαμύδια, ο αιμόφιλος, ο γονόκοκκος και οι ρικέτσιες. Γνωστές βακτηριακές ασθένειες στα φυτά είναι η καρκίνωση της ελιάς, το βακτηριακό κάψιμο της αχλαδιάς, το βακτηριακό έλκος των πυρηνοκάρπων, και άλλες.

Δεν είναι όμως όλα τα βακτήρια επιβλαβή. Κάποια που ζουν στο σώμα μας όπως στο στόμα και στην εντερική οδό, στο έδαφος, στην επιφάνεια των φυτών και σε τρόφιμα ή άλλα οργανικά υλικά έχουν ευεργετικές επιδράσεις και είναι ωφέλιμα. Για παράδειγμα τα βακτήρια που ονομάζονται προβιοτικά τα οποία φαίνεται πως καταπολεμούν ή ανταγωνίζονται τα λοιμογόνα βακτήρια που προκαλούν τις ασθένειες. Άλλα παραδείγματα μη παθογόνων, ευεργετικών βακτηριδίων είναι αυτά που προκαλούν τη ζύμωση του ψωμιού, του μούστου κ.ά.

Τα βακτήρια επιτελούν σημαντικές ενζυματικές διεργασίες κι αυτό εκμεταλλεύονται οι βιομηχανίες της αρτοποιίας, της οινοποιίας, της παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων και της παρασκευής βιταμινών ως συμπληρώματα διατροφής. Για την παραγωγή αυτών των σημαντικών προϊόντων της ανθρώπινης διατροφής χρησιμοποιούνται ειδικά ωφέλιμα βακτήρια που πραγματοποιούν την μετατροπή των φυτικών ή ζωικών πρωτογενών προϊόντων σε άλλα τελικά προϊόντα μέσω ενζυμικών διεργασιών.

Τα βακτήρια της AgroCure ανήκουν στην κατηγορία των ωφέλιμων προβιοτικών βακτηρίων καθώς εξουδετερώνουν ή ανταγωνίζονται παθογόνους μικροοργανισμούς προς όφελος της υγείας του οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος. Κατατάσσονται στην κατηγορία Gram positive Class 1 με βάση την κατάταξη κατά Gram και το βαθμό επικινδυνότητας κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ. Στην κλάση 1 ανήκουν τα ακίνδυνα βακτήρια.

Η AgroCure σε συνεργασία με εξειδικευμένο οίκο βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ ανέπτυξε και εφάρμοσε επιτυχώς σκευάσματα ωφέλιμων βακτηρίων για τα ακόλουθα πεδία εφαρμογής:

  • Εξάλειψη δυσοσμίας από οικίες, ξενοδοχεία, πλατείες, κάδους απορριμμάτων, χώρους φύλαξης ζώων, λαϊκές αγορές, κρεαταγορές, ιχθυαγορές, τουαλέτες, αυτοκίνητα μεταφοράς απορριμμάτων, κλπ.
  • Αναβάθμιση δημοτικών & οικιακών σηπτικών συστημάτων, μείωση του όγκου στερεών αποβλήτων ως και 80% αναλόγως των συνθηκών της κάθε περίπτωσης
  • Αποφράξεις αποχετευτικών δικτύων αγωγών
  • Περιβαλλοντικός καθαρισμός πισινών, λιμνών, ποταμών, λιμένων και ακτών
  • Περιβαλλοντικός καθαρισμός στάσιμων νερών & δεξαμενών πόσιμου νερού από οσμές και παθογόνο φορτίο
  • Περιβαλλοντικός καθαρισμός τοξικών ουσιών
  • Εξάλειψη τοξικών αποβλήτων που προκύπτουν από επεξεργασία ελαιόλαδου, τυριού, κλπ.
  • Εξάλειψη αποβλήτων από παραγωγή εμπορικών λιπών, πετρελαίου, και άλλων βιομηχανιών προϊόντων

Ας γνωρίσουμε όμως τα σκευάσματα της AgroCure για απόσμηση και απολύμανση ένα προς ένα:

  1. Ταμπλέτες G SLOW RELEASE

Μία τέτοια ταμπλέτα είναι ένα μίγμα ωφέλιμων βακτηρίων που έχουν εφαρμογή στην απόσμηση και τη διάσπαση λιπών σε βιολογικούς σταθμούς, τουαλέτες, σιφόνια, φρεάτια, αποχετεύσεις, λιποσυλλέκτες, σηπτικές δεξαμενές (βόθρους) και γενικά σε κάθε χώρο απ’ όπου αναδύονται δυσάρεστες οσμές λόγω παθογόνων βακτηρίων ή όπου συσσωρεύονται και στερεοποιούνται λίπη.

Η μεγάλη αυτή ταμπλέτα G Slow Release λειτουργεί ως δοσομετρητής. Τοποθετείται (κρεμιέται μέσα σε διάτρητο ύφασμα) στα σημεία που παράγονται ή που καταλήγουν τα λύματα και λιώνει σταδιακά απελευθερώνοντας βακτήρια class 1 καθώς έρχεται σε επαφή με τα υγρά λύματα.

Αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής είναι η εξάλειψη των οσμών και η διάσπαση των λιπών από πολύ υψηλό έως και σε απόλυτο βαθμό.

Τα ενεργά βακτήρια της ταμπλέτας G Slow Release επιτυγχάνουν με υδρόλυση την αποδόμηση της στερεάς ύλης (κρούστα) που με τον χρόνο συσσωρεύεται στα τοιχώματα σε όλα τα αναφερόμενα πεδία εφαρμογής.

2. Υγρό σκεύασμα G QUICK RELEASE

Το υγρό σκεύασμα G quick release είναι ένα μίγμα ωφέλιμων βακτηρίων που έχουν εφαρμογή στην απόσμηση και τη διάσπαση λιπών σε βιολογικούς σταθμούς, τουαλέτες, σιφόνια, φρεάτια, αποχετεύσεις, λιποσυλλέκτες, σηπτικές δεξαμενές (βόθρους) και γενικά σε κάθε χώρο απ’ όπου αναδύονται δυσάρεστες οσμές λόγω παθογόνων βακτηρίων ή όπου συσσωρεύονται και στερεοποιούνται λίπη.

Αφού ανακινήσουμε καλά αραιώνουμε το προϊόν σε νερό σε αναλογία 1 Lt / 50-100 λίτρα νερού. Ψεκάζουμε ή χύνουμε το αραίωμα πάνω ακριβώς στα συμπαγή κομμάτια λιπών ή επιρρίπτουμε το αραίωμα σε νεροχύτες, σιφόνια κλπ.

Στην διαδρομή τους τα βακτήρια class 1 θα επιφέρουν την απόσμηση των δυσάρεστων οσμών, θα διαλύσουν τα λίπη όπου τα συναντήσουν αποφράζοντας σωληνώσεις και σιφόνια. Δεν θα επιτρέψουν τη στερεοποίηση των λιπών στους λιποσυλλέκτες εάν υπάρχουν και τέλος θα καταλήξουν στο σημείο της τελικής διαχείρισης των λυμάτων βοηθώντας πολύ αποτελεσματικά στη λειτουργία της.

Τα ενεργά βακτήρια του υγρού σκευάσματος G Quick Release επιτυγχάνουν με υδρόλυση την αποδόμηση της στερεάς ύλης (κρούστα) που με τον χρόνο συσσωρεύεται στα τοιχώματα σε όλα τα αναφερόμενα πεδία εφαρμογής.

3. Υγρό σκεύασμα ECO

Το σκεύασμα είναι ένα μίγμα ωφέλιμων βακτηρίων που έχουν εφαρμογή στην απόσμηση και τη διάσπαση λιπών σε βιολογικούς σταθμούς, τουαλέτες, μπάνια, νιπτήρες, λεκάνες, κουζίνες, σιφόνια, φρεάτια, αποχετεύσεις, αγωγούς λυμάτων, σηπτικές δεξαμενές (βόθρους), χώρους διαβίωσης οικιακών ζώων, κάδους απορριμμάτων, απορριμματοφόρα, ΧΥΤΑ, χαβούζες και γενικά σε κάθε χώρο απ’ όπου αναδύονται δυσάρεστες οσμές λόγω παθογόνων βακτηρίων.

Αφού ανακινήσουμε καλά αραιώνουμε το προϊόν σε νερό σε αναλογία 1 Lt / 20-50 λίτρα νερού και το αφήνουμε λίγες ώρες για να αναπαραχθεί ο πληθυσμός των βακτηρίων. Ψεκάζουμε ή χύνουμε το αραίωμα πάνω ακριβώς στα πεδία εφαρμογής.

Αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής είναι η εξάλειψη των οσμών από πολύ υψηλό έως και σε απόλυτο βαθμό. Η επίτευξη της απόσμησης επιβεβαιώνει την εξάλειψη των μικροβιακών φορτίων τα οποία και την προκάλεσαν. Για μεγάλες εφαρμογές όπως Μ.Ε.Υ.Α. βιομηχανιών, κτηνοτροφικών μονάδων, ξενοδοχείων κ.λπ. μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε τη ροή με δοσομετρικές αντλίες.

4. Ταμπλέτες Quicky Tabs

Το προϊόν αυτό είναι μίγμα ειδικών ωφέλιμων βακτηρίων σε μορφή μικρής ταμπλέτας άμεσης διάλυσης και αποδέσμευσης. Το αραίωμα που προκύπτει από τη διάλυση της ταμπλέτας σε 30 λίτρα νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έκχυση για την απολύμανση και απόσμηση σιφονιών, νεροχυτών, μπανιερών, τζακούζι και ουρητηρίων σε οικίες, ξενοδοχεία, δημόσιες τουαλέτες, γυμναστήρια, αποδυτήρια και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Το αραίωμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση δυσάρεστων οσμών και εστιών μόλυνσης σε οικίες και ξενοδοχεία με σφουγγάρισμα δαπέδων καθώς και με ψεκασμό στις υφασμάτινες επιφάνειες δωματίων (μοκέτες, χαλιά, κουρτίνες, κ.α.).

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει ακόμα και από ανειδίκευτο προσωπικό μετά από μια απλή επίδειξη. Το αραίωμα που προκύπτει από τη διάλυση μιας ταμπλέτας σε 30 λίτρα νερού μπορεί να εκχυθεί σε 5 σιφόνια, ή 5 νεροχύτες, ή 5 μπανιέρες κλπ. Αμέσως μετά την εφαρμογή τα ωφέλιμα βακτήρια του Quicky tab δρουν ταχύτατα καταπολεμώντας τα βλαβερά βακτήρια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές. Μέσα σε μερικά λεπτά οι δυσάρεστες οσμές θα εξαλειφθούν ολοσχερώς και θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τους νεροχύτες και τις μπανιέρες σας και πάλι.

Η χρήση των ταμπλετών Quicky tabs είναι ασφαλής, δεν προκαλεί επικίνδυνους ατμούς ή αναθυμιάσεις, δεν επιφέρει καμία διάβρωση στις σωληνώσεις της αποχέτευσης και μπορεί να γίνεται όσο συχνά το απαιτεί η περίσταση. Οι ταμπλέτες Quicky tabs είναι οικολογικά προϊόντα, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποφεύγουμε την ταυτόχρονη χρήση χλωρίων και άλλων χημικών καθαριστικών. Επίσης αποφεύγουμε τα ζεστά νερά άνω των 45 οC βαθμών.

Τα βακτήρια σε κάθε σκεύασμα της εταιρίας μας δεν είναι γενετικά τροποποιημένα και κατατάσσονται στο επίπεδο βιοασφάλειας 1. Τα βακτήρια της κλάσης αυτής δεν προκαλούν ασθένειες σε υγιή άτομα και έχουν ελάχιστο κίνδυνο για το προσωπικό εφαρμογής και το περιβάλλον. Το σκεύασμα δεν περιέχει απορρυπαντικά ή τοξικές ουσίες.